1. Home
  2. /
  3. Almere City FC

Almere
City FC

Almere City FC is de enige professionele voetbalclub in de provincie Flevoland en de jongste betaald voetbalclub van Nederland.  Voor de Almeerse club is de Eredivisie, sportief gezien, de stip aan de horizon. Onder leiding van Alex Pastoor wordt er dit seizoen hard gestreden om daadwerkelijk de stap naar het hoogste niveau van Nederland te maken.

Missie

Wij bieden onze achterban vermaak en een reden om trots te zijn op club en stad. Wij leveren daarmee een bijdrage aan een leuker en gezelliger Almere.

Visie

Wij omarmen technologische ontwikkelingen en onderscheidende strategieën om ons te onderscheiden als vooruitstrevende club. Wij pakken de rol van early adopter door pro-actief te reageren op ontwikkelingen en innovaties bij andere sporten. Hiermee wordt Almere een proeftuin voor het betaald voetbal en levert zo een positieve en belangrijke bijdrage aan ons voetbal.

Kernwaarden

JONG: Het belangrijkste onderscheidende vermogen van deze betaald voetbalorganisatie: de jongste BVO in de jongste provincie met een focus op jeugd en jong-volwassenen.

AMBITIEUS: Almere City FC heeft de ambitie om door te stoten naar de Eredivisie en daar de provincie Flevoland te vertegenwoordigen met een nieuw stadion dat capaciteit biedt aan ruim 4.000 supporters. De club doet dit door elk seizoen weer een stapje beter te presteren. Alles wordt gedaan voor de winst op technisch & financieel vlak.

EIGENWIJS: Almere City FC pakt dingen anders aan en zoekt de niet-gebaande paden. De club is eigenwijs en staat daardoor regelmatig in het middelpunt van de belangstelling. Fouten maken moet, is daarbij het credo. De onlangs binnengevlogen mascotte Ally de Aap is daar de belichaming van.

Enthousiast geworden?

Menu