1. Home
  2. /
  3. Stadion & the City

Stadion &
the City

Het Yanmar Stadion is de thuishaven van Almere City FC. Het moderne, knusse en reeds vernieuwde stadion maakt onderdeel uit van het Fanny Blankers-Koen-Sportpark in Almere.

Sinds juni 2015 heet deze thuishaven het Yanmar Stadion. De ‘naming rights’ werden in maart 2018 verlengd.

In augustus 2005 werd de bouw van het stadion voltooid en vlak voor de opening van het debuutseizoen in het betaald voetbal opgeleverd. In 2018 besloot Almere City FC, als eerste BVO, om het kunstgrasveld in te ruilen voor natuurgras. Het vorige hoofdveld, heeft een nieuwe bestemming gekregen op het sportcomplex van de club. Het is het hoofdveld van de Almere City Football Academy. Daar is een tribune bijgebouwd met een capaciteit van ongeveer 400 plaatsen.

In de zomer van 2020 onderging het Yanmar Stadion een metamorfose. Om de sportieve ambities waar te maken moest ook het sportcomplex meegroeien. Het Yanmar Stadion kan nu 4.501 toeschouwers herbergen. Tijdens deze verbouwing zijn de hoeken van het stadion dicht gebouwd en ook het hoofdgebouw is uitbereid. Er is een groter krachthonk, het aantal business-seats is toegenomen en er zijn mogelijkheden tot het creeëren van break-outrooms gerealiseerd.

Na deze opknapbeurt is het Yanmar Stadion meer dan alleen een stadion voor het voetbal van Almere City FC. Dit stadion is een unieke locatie voor evenementen in de gemeente Almere.

Auto

Vanaf A6 afrit 6 (Almere Buiten West) .
Volg de 2 linkerrijstroken om linksaf te slaan naar de Tussenring (S104),

Bij derde verkeerslichten linksaf, de Vrijheidsdreef op rijden. De eerste rotonde naar rechts (Marathonlaan. Weg blijven volgen, busbaan oversteken en zo rijdt je het parkeerterrein van het Yanmar Stadion op.

Openbaar vervoer

Bushalte Fanny Blankers-Koen Sportpark
AllGo M2 Richting Striphelden via Molenbuurt of AllGo M2 Richting Oostvaarders via Molenbuurt vanaf Station Almere Centrum.
Of kijk op 9292ov.nl.

Almere

Almere City FC is de enige professionele voetbalclub in de provincie Flevoland en de jongste betaald voetbalclub van Nederland. Flevoland telde in december 2020 in totaal 423.021 inwoners en het overgrote deel daarvan huist in Almere.

Het kan in Almere

Almere is de achtste grote stad van Nederland, maar sprint richting de Top 5. Met dat vooruitzicht, en de vele planeologische ontwikkelingen, is de stad al vaak het Manhattan aan het Weerwater genoemd. Almere is getransformeerd van een lelijk eendje tot the place to be.

Enthousiast geworden?

Menu